Min afrikanske farm

Tekst/instruktion: GABY SCHELLE. Dramaturg: ANDRÉ BECKER. Kostumier: SIMONE FRÖHLICH. Musik: PÉTER MÁTRAI. Medvirkende: THOMAS JACOB CLAUSEN, CHARITY LAUFER, CHRISTIAN NISSLMÜLLER, ANNE REUMERT.

I forestillingen MIN AFRIKANSKE FARM undersøger fire skuespillere fra Danmark, Tyskland og Ghana de erindringer, som Blixens bog ”MIN AFRIKANSKE FARM” rummer. På baggrund af bogen og skuespillernes egne tanker om Afrika, identitet, sandhed, Gud, frihed, fremmedgjorthed og fortrolighed, ser de nærmere på, hvordan europæiske øjne opfatter Afrika.

I forestillingen tørner realitet og romantik sammen og skaber en følelse af ambivalens og forvirring, som også gør sig gældende i Europa den dag i dag. Den udefrakommendes blik betragter ofte Afrika med fascinerede øjne – men fascinationen har ikke altid rod i velviljen. I MIN AFRIKANSKE FARM spørger vi, hvorfor det er sådan?

OBS. Forestillingen spiller på tysk og dansk. Med tekster.

NB. STØTTET AF KURSKULTUR, REGION SØNDERJYLLAND- SCHLESWIG OG INTERREG DEUTSCHLAND-DANMARK

Co-produktion mellem Teatret Møllen, Factory Theater og Landestheater.

Aldersgruppe: Fra 14 år Varighed: ca. 90 min. uden pause

Pressen skrev

...de to tyske og de to danske skuespillere får glimrende formidlet en del af Karen Blixens fantastiske eventyr med den farm, hun drev i Kenya i 17 år.

Det bærende i stykket er fortællingens vitalitet - for det er en god historie, ja, flere gode historier, der fortælles. Drama fra begyndelse til slut, for det lykkes aldrig at få farmen til at give overskud, og Karen Blixens kærlighedsliv bliver aldrig rigtig forløst - udover kærligheden til Afrika.

Den timelange forestilling slutter alt for hurtigt - det gør alt, der fascinerer os.

- Carl Skøtt