Ørerne i maskinen

Medvirkende: Marianne Søndergaard, Sune Skuldbøl Vraa. Komponist: Sune Skuldbøl Vraa. Dramatiker: Sune Skuldbøl Vraa, Marianne Søndergaard og Lotte Faarup. Instruktør: Lotte Faarup. Scenograf: Lisbeth Burian.

ØRERNE I MASKINEN er historien om noder og unoder, metronomer og ekkomaskiner – og ikke mindst et godt venskab. Måske endda kærlighed. Om en dreng og en pige fra to forskellige verdener. Pigen går op i takt og tone, han er ligeglad, bare det swinger. Hun spiller violin, han spiller på alt inden for rækkevidde. 

Drengen dukker op i hendes verden som en ny lyd, hun ikke forstår. Men tonerne lokker og langsomt opstår et fælles sprog. Sammen bevæger de sig ind i en verden af musikalske redskaber. Lyde, klange, melodier og rytmer opstår og fylder rummet. Toner bliver sat fri, og sammen skaber de musik, der til sidst forvandler rummet til en sprudlende koncertsal.

Gæstespil fra Teatret St. Tv. og Zangenbergs Teater.

Aldersgruppe: 3-8 år Varighed: ca. 45 min.

Pressen skrev

"Musikken står stærkt i en historie om at slå ørerne ud og lytte til andre end sig selv.
Musik og komik går hånd i hånd i 'Ørerne i maskinen'. Titlen beskriver præcist forestillingens underholdende musikalske univers, hvor en kakofoni af toner og lyde med og uden maskiner fylder ørerne...
Det er ikke kun musik og lyde, der blandes. Drengen og pigen nærmer sig også hinanden, og den historie er rigtig fin. Hver for sig prøver de to at tilpasse sig det, de tror, den anden kan lide. Hun gør sig mere rå og han mere nydelig.
Men det er helt forkert. Musikken må et øjeblik vige for dramaet, når de lydløst og nænsomt ruller tilpasningen tilbage til de personligheder, som de faldt for. Hendes strømper trækkes op igen og hans ned. Han får hue på igen og hun – rørende ubehjælpsomt – igen en elastik i håret".