Spiller 13. september - 14. oktober 2017

Tre gamle mænd der ikke ville dø

TEATRET MØLLEN & ABSTRAXTEATER

INSTRUKTØR: OLE SØRENSEN / DRAMATIKER: SUZANNE VAN LOHUIZEN / MEDVIRKENDE: BO LARSEN, KLAUS ANDERSEN, OLE SØRENSEN / OPHAV: "VAN DRIE OUDE MANNETJES DIE NIET DOOD WILDEN" AF SUZANNE VAN LOHUIZEN / FORLAG: NORDISKA 

I dag, er den sidste dag i deres liv.

Tre gamle mænd vågner op en morgen, og har på fornemmelsen, at det bliver en særlig dag.

Der er kommet et brev. Det er længe siden de har fået brev. De bliver glade, indtil de læser hvad der står:  Alle deres dage er brugt op, de skal dø.

Herfra begynder en rejse igennem de forskellige stadier der er forbundet med denne “nyhed”. Fra fornægtelse, angst og sorg til accept og nysgerrighed, for hvordan er det at dø? En historie der tager os med på rejsen igennem alle de stadier der er forbundet med den erkendelse, at man skal dø.

TRE GAMLE MÆND DER IKKE VILLE DØ er en varm musikalsk og poetisk forestilling. En kærlighedsfuld beretning, om et svært emne, fortalt med lethed, humor og indsigt, og en forestilling der trods sit emne hylder livet.

Forestillingen er blevet til i Teatret Møllens projekt “Det åbne rum”.

 

Teatret Møllens egenproduktion
Varighed: 45 min. Aldersgruppe: Børn (fra 8 år) Genre: Livsbekræftende familieforestilling

Pressen skrev

Det er bevægende og morsomt og kan lægge op til en snak derhjemme om det mest ultimative ved livet... en kollektiv og meget musisk fortælling, hvor vi får historien om, at de dage, der nu er brugt op, var gode nok.

Stykket er trods emnet let og humoristisk... Oprindelig blev stykket lavet som en børneopera, og operaens traditionelle gentagelser har også på teaterscenen en god virkning. Det ellers tabubelagte emne fyldes på den måde med poesi...

- Carl Skøtt

Stemning, humor og musik – af den helt særegne Teatret Møllen-agtige slags kommer én i møde lige fra det øjeblik Klaus Andersen og Bo Larsen sætter mund til deres blæseinstrumenter og Ole Sørensens fingre rører harmonikaen.

... Takket være mændenes fælles frygt for snart at skulle dø udvikler deres skænderier sig til de fineste samtaler med det kærligste sammenhold.