Aldrig­landet

En fantasi i fem akter efter J. M. Barries klassiker om Peter Pan og Wendy

FORFATTER: J.M. BARRIE / INSTRUKTØ: OLE SØRENSEN / DRAMATIKER: BRIAN WIND-HANSEN / SCENOGRAF: PERNILLE JUST / MEDVIRKENDE: KLAUS ANDERSEN, CONNIE TRONBJERG, THOMAS JACOB CLAUSEN, SARA LINE MØLLER OLSEN, PETE LIVINGSTONE

Alle børn bliver voksne. Undtaget ét. Det er aften hos The Darlings i Kensington Garden, og Wendy og hendes brødre skal til at gå i seng. Det banker det på ruden; Peter Pan er på jagt efter sin skygge. Rejsen til Aldriglandet skal til at begynde og Peter Pan inviterer Wendy med: ”Tag min hånd og tænk på det aller-aller-bedste du ved...”

Med en blanding af episk teater og eventyr, musik og magi vender vi den klassiske historie på hovedet. I et støvet og magisk gadeunivers får vi den fantastiske fortælling om Peter Pan og Wendy - om Aldriglandet, hvor De Hjemløse Børn, Klokke, Kaptajn Klo og sørøverne, indianeren Tiger Lilje, Aldrigfuglen Bill, Krokodillen og havfruerne bor.

Her er ingen special effects men til gengæld en rå og reel, charmerende og ikke mindst fantasifuld fortælling..

Så enkelt kan magi nemlig skabes.  

 

Teatret Møllens egenproduktion
Aldersgruppe: Fra 8 år Varighed: ca. 75 min. uden pause

Pressen skrev

Teatret Møllens fortolkning af J.M. Barries teaterstykke “Peter Pan” fra 1904 er særdeles vellykket... vi køber fuldstændigt præmissen i Ole Sørensens iscenesættelse. Scenografien af Pernille Just er gennemgående fabelagtig. Det er en ægte Møllen-scenografi til en ægte Møllen-forestilling..

Et forfriskende flyv - som en fjer der kilder let... her får vi et nyt bud, som både beder os lukke øjnene, pjatter med os og ganske gelinde tager os med ind i eventyrene...

Eventyrligt: Teatret Møllen i Haderslev har trukket historien om Peter Pan, Wendy og de forældreløse børn ned på gaden. Det fungerer forbløffende godt.

- Michael Mogensen, JV

Forestillingen er et kærkomment pust inden for børne -og familieforestillingerne, hvor det her ikke er special effect eller det pussenussede, der skal fange publikum... en rå og reel, men stadig charmerende og ikke mindst fantasifuld fortælling... 

 

Sådan kan luften tages ud af den ballon, som Disney har pustet op: Med underfundig humor og en fortællende dramatisering, der overlader en masse til fantasien... Eegntligt er det forunderligt.

Dramatikeren Brian Wind-Hansens version (inspireret af forfatteren J. M, Barries regibemærkninger) appellerer nemlig til alle aldre i Ole Sørensens instruktion..... en sart og særegen poesi, der efterlaver ro i sindet og smil på læben.

En pragtfuld fantasiverden åbner sig, når Teatret Møllen i Haderslev fortæller historien om Peter Pan - og samtidigt vender den på hovedet...Et smukt eventyr, flot spillet i et brutalt miljø, hvor gode tanker er nok til at få forunderlige ting til at ske.

Så enkelt kan magi skabes...Denne Aldriglandet får på sin egen stille måde fat i den grundfølelse, man som voksen ellers uigenkaldeligt har krænget af sig: Barnets følelse af uhæmmet nysgerrighed – og evig usårlighed. 

 

Teatret Møllens 'Aldriglandet' er en fest af en Peter Pan-forestilling med en undertone af aktuel virkelighed... I et kammermusikalsk-lignende flow udveksler skuespillerne forrygende behændigt roller og musikinstrumenter og overtager replikker, som sammen med en håndfuld skønne sange giver handlingen ekstra farve og udtryk.

 

Med få virkemidler og finurligt sprog kommer vores fantasi og hjerter på arbejde, for Aldriglandet er en fortælling for både børn og voksne.

- Kulturnørden