Demokrati

Instruktør: Pelle Nordhøj Kann / Scenograf: Nikolaj Heiselberg Trap / Dramatiker: Julie Glargaard / Medvirkende: Rolf Hansen, Sandra Yi Sencindiver, Jacob Teglgaard, Lise Lauenblad + en journalist 

Demokratiet er kernen i det danske samfund – både som styreform og som livsstil. Vi hylder ideen om, at folket har magten; at folket har selvbestemmelse, frihed, lighed og indflydelse på samfundet. Men hvordan har det danske demokrati det i dag? Politikerleden er på sit højeste, afmagt og passivitet breder sig, og afstanden mellem magtens højborg og folket synes større end nogensinde. Er vores demokrati i krise? Eller står vi med en unik mulighed for at videreudvikle verdens bedste styreform?

Op til kommunalvalget 2017 inviterer Haderslev Teaterforening og Teatret Møllen publikum med ind i den Haderslevs byrådssal når Teatergrad gæster byen med forestillingen Demokrati. I Demokrati placeres  publikum i den helt central demokratisk rolle som byrådsmedlemmer og beslutningstagere i dagsaktuelle debatter. Publikum vil i løbet af forestillingen få mulighed for at debattere og stemme, men de vil også blive stillet til regnskab for deres valg. Parallelt med behandlingen af diverse sager udspiller der sig et større drama mellem partilederne. Demokrati er et benhårdt spil om magten af shakespeareske dimensioner. Udover byrådsmedlemmerne (publikum) spilles Demokrati af fire skuespillere, der er partiledere for hver deres parti. Og i rollen som den altid tilstedeværende 4. statsmagt er en journalist.

Forestillingen præsenteres i et samarbejde med Haderslev Teaterforening og Haderslev Kommune.

 

Gæstespil fra Teatergrad
Varighed: Ca. 75. min. Aldersgruppe: Voksen Genre: Politisk teater Spillested: Haderslevs Byrådssal