I familien

En oprørsk generationskomedie

Instruktør: Per Smedegaard / Scenograf: Siggi Oli Palmason / Dramatiker: Anna Panduro / Medvirkende: Ole Jakobsen, Bodil Lassen, Martin Geertz, Kirstine Hederup, Kaja Kamuk og Daniel Bevensee

 

Teatret Svalegangen har ofte besøgt Teatret Møllen med stor succes. Efter en pause er de nu tilbage med deres forestilling I FAMILIEN en komedie om familien som fællesskab sat på spidsen.

Julen har englelyd, men for det ældre ægtepar Poul og Jette er højtiden præget af mislyd. Deres ønskejul er længder fra den socialbevidste datter, som ønsker en gavefri jul og karrieresønnens familie, der har en meterlang ønskeseddel med hvidriflet Royal Copenhagen, Transformers og dyre kuvertlagner. Udspændt mellem de to børns interesser og ikke mindst de elskede børnebørn, gør Poul og Jette deres bedste for at bevare overblikket og julefreden. Men hvor længe kan de holde fast? Hvem får lov at bestemme over hvem? Hvem har ret til at udleve sine drømme, og hvem må give efter for familien og traditionernes pres?  Skal man dyrke sig selv eller fællesskabet, gå på kompromis for familien eller lade den gå til grunde?

I FAMILIEN er en hysterisk generations komedie, der slår klinger ­mellem kommanderende og kontrol-liderlige forældre, irriterende svigerbørn og bedsteforældre, som drømmer om ro, langrendsferier og julesang på et asylcenter.

 

Gæstespil fra Teatret Svalegangen
Varighed: 130 min. inkl. pause Aldersgruppe: Voksen Genre: Komedie

Pressen skrev

... Svalegangen har produceret en underholdende familiesatire, der rammer tidsånden og vækker genklang i de fleste af os

... Spiddende morsom dansk komedie om juleforberedelser i familiens kvælende skød.

Det er ikke bare en hylesjov generationsanalyse – den svier også lidt...

... Et fænomenalt indblik i familierummet