I Fornuftens Land

MEDVIRKENDE: HANNE LAURSEN, KLAUS ANDERSEN, CONNIE TRONBJERG, HANS HOLTEGAARD (på turneen UFFE KRISTENSEN) OG LONE RØDBROE / INSTRUKTØR/KAPELMESTER: OLE SØRENSEN/MATHIAS GREGERSEN / MUSIKERE: SIMON GORM ESKILDSEN OG MATHIAS GREGERSEN / SCENOGRAF: JOHANNE EGGERT / KOMPONIST/TEKST: NIELS HAUSGAARD. IDE/KONCEPT: NIKOLAJ MINEKA

EN SAMARBEJDSFORESTILLING MED VENDSYSSEL TEATER BASERET PÅ TEKST OG MUSIK AF NIELS HAUSGAARD.

En musikalsk humorfyldt pause fra hverdagen.

Niels Hausgaard, en af vor lands største troubadourer, er kendt for sin underspillede komik og lunefulde samfundssatire.

I Teaterkoncerten I FORNUFTENS LAND åbner vi op for Niels Hausgaards historier, tekster og musikalske univers. Her tegnes et selvportræt af danskerne og vores land der med en strøgen teske humor italesætter danskernes glæder og bekymringer. Publikum kommer igennem hele følelsesregistret  og forlader salen underholdt, opmuntret, nynnende og måske lidt klogere på sig selv og naboen.

Forestillingen har spillet på Vendsyssel Teater og på Teatret Møllen i sæson 2015-16 med stor succes og gode anmeldelser - også af Hausgaard selv med ordene; “fuldstændig fantastisk”.

 

Teatret Møllens egenproduktion i samarbejde med Vendsyssel Teater.

Varighed: 90 min. + pause Aldersgruppe: fra 12 år

Pressen skrev

At sætte Niels Hausgaards hverdags Danmark på scenen er en brillant idé. 

- Henrik Lyding Jyllands Posten

"Det er lykkedes Ole Sørensen og spillerne at få Hausgaards ind- og udfald til at vandre smidigt, musikalsk og vittigt over perronen med deres vekslen mellem diskrete uforskammetheder og underfundige svirp, inden toget indfinder sig og bevæger sig mod ’Fornuftens land’."

 

"Hvor ”himlen er grå, træerne små, og fuglene ingen ting siger.” Så tørt og glansløst kan Hausgaard tegne danskernes fysiognomi, men han gør det, så dette nationale selvportræt udløser stormfuld jubel.""

"...en forestilling, der får publikum til at forlade salen opmuntret, måske lidt klogere og under alle omstændigheder: Bragende godt og begavet underholdt. 

"I Teatret Møllen og Vendsyssel Teaters iscenesættelse og fremstilling, hvor meget lidt foregår på vendelbomål, kommer teksternes kultur- og samfundskritik til at stå knivskarpt. Det er ligefør afklædningen af vendelbomålet får en slags Brecht-agtig verfremdungseffekt."

 

"Med en musikalitet i høj klasse ledes vi igennem hele følelsesregistret, og publikum får grinet meget af det spejl, der løftes op foran os."

I venteværelset på stationen kommer vi gennem en hel masse sange. Nogle gamle - meget gamle. Andre nye - næsten helt nye. Nogle handler om hverdagsting og andre er samfundskritiske. Men alle er de præcise billeder på os mennesker. 

- Max Melgaard Nordjyske

"...en bevægende og højaktuel forestilling – fuld af knappenåleord, der spidder hverdagsdanskerens bekymringer. Tilsat en strøgen teske humor til at kitte hullerne i et Danmark, hvor ingen jubler." 

"Fuldstændigt fantastisk!"

...Legende let går det og trods fravær af konfettikanon, var publikum med hele vejen og kvitterede med bragende bifald.

Vi blev lovet en musikalsk humørfyldt pause fra hverdagen. Det fik vi. Men vi blev også mindet om, hvor unik en kunstner Niels Hausgaard er.