Re-Formation

En sten fra hjertet

Koncept og ide: Kunstnerkollektivet Vontrapp & Teatret Møllen

Iscenesættelse: Kathrine Lund / Musik og lyddesign: Sandra Boss / Installation: Ina Hjorth Jacobsen og Katrine Würtz Hansen / Dramaturgi: Astrid Hansen Holm / Organist: Jonas Hellesøe Nielsen / Medvirkende: Connie Tronbjerg, Thomas Jacob Clausen Rønne, Katinka Fogh Vindelev m.fl.

Kan man gå i teatret i kirken? Og i kirke i teatret? Kom med til en helt anderledes teaterbegivenhed i Haderslev Domkirke.

I år kan vi fejre 500-året for begyndelsen af Luthers reformation. Med sine 95 teser skabte Luther grundlaget for den liturgi vi i dag kender fra Folkekirkens søndagsgudstjeneste. Luthers mission var at fjerne alle forstyrrende elementer fra kirken og dens ritualer, for at gøre plads til at den enkelte i menigheden kunne få en sand, personlig kontakt til Gud. Måske er det igen tid til at lege med rammerne for vores møde med det guddommelige?

Med RE-FORMATION har Teatret Møllen og Kunstnerkollektivet Vontrapp sat rammerne for et kunstnerisk eksperiment, der skal munde ud i en teater-event i Haderslev Domkirke. Publikum inviteres med ind i et kunstnerisk ritual, som udfolder sig for, med og i den enkelte deltager. Det kommer til at handle om kærlighed og sammenhold  - fællesnævnere for både teateroplevelsen og gudstjenesten.

Kunstnerkollektivet Vontrapp har en rumlig og visuel tilgang til teatret, og de er kendte for at skabe unikke teater-koncepter, hvor stedet såvel som publikum fungerer som central medspiller i værket. Kombineret med Teatret Møllens musikalske univers og Brecht’ske tilgang til teatret, kaster vi os nu sammen ud i en undersøgelse af gudstjenestens og teatrets potentialer.

 

Støttet af Haderslev Kommune

Haderslev Kommune

 

Statens Kunstfond / Koda Dramatik / Præsidiet for Reformationsjubilæet i Danmark

Teatret Møllens egenproduktion
Varighed: Ca. 1.5 time Aldersgruppe: Voksen (fra 14 år) Genre: Teaterbegivenhed Spillested: Haderslev Domkirke