Spiller 8. - 16. juni 2020

Romeo + Julie

Genforeningen 2020

Instruktør: RASMUS ASK // Medvirkende: ANDREA SPICHER, JENS KEPNY KRISTENSEN, CONNIE TRONBJERG, OLE SØRENSEN, THOMAS JACOB C. RØNNE, IZA MONTAG FREUND, CHARITY LAUFER, FRANK THIEL, MAJA JUHLIN, M.FL. // Scenograf: LAURA RASMUSSEN // Lysdesign: SÜNI JOENSEN // Ophav: WILLIAM SHAKESPEARE // Oversætter: NIELS BRUNSE

For never was a story more woe, than this of Juliet and her Romeo.

I byen Verona i Italien har de to rigeste og mest betydningsfulde familier, Montague og Capulet, hadet hinanden i årevis. Familierne er stort set ens. De er lige rige og stærke og lige optændt af gensidigt had fra både gammelt nag og ny strid.

Hvad der egentligt startede konflikten, er der nærmest ingen af familierne, der længere kan huske. Nu kæmper begge slægter om magten i byen. Hadet og fjendskabet ligger og ulmer lige under overfladen og med bare en enkelt gnist, kan stridighederne hurtigt bryde ud i lys lue igen.

Midt i striden møder vi Romeo Montague. Romeo er ulykkeligt forelsket i en vis Rosalina, men han lader sig alligevel lokke med af sine venner til maskebal hos ærkefjenden Capulet. Det er til maskeballet her, at Romeo for første gang møder Julie Capulet. De forelsker sig, selvom de begge har taget maskerne af og opdager, hvem de er – og hvilken familie de kommer fra.

Og hermed er den centrale strid bragt på banen: Kan børn af ærkefjender elske hinanden, eller er det dømt til at gå galt? Og hvad betyder så et navn? Kan deres kærlighed sone den uendelige strid mellem deres slægter, eller bliver de selv kvast i magtkampen?

 

William Shakespeare (1564 - 1616) var nok ikke klar over, hvilken udødelig klassiker han havde skabt, da han omkring 1595 skrev sin berømte tragedie Romeo og Julie. Tragedien var godt nok også et af hans mest populære stykker, da han selv levede, men at historien om de to skæbneramte elskende i eftertiden skulle få en så central placering på scenen, i litteraturen, på film, i musik og ikke mindst i vores almene bevidsthed, har Shakespeare nok ikke turdet håbe på.

Tragedien er stadig den dag i dag synonymet på den ungdommelige, lidenskabelige kærlighed, De repræsenterer den rendyrkede kærlighed. Måske netop derfor virker historien stadigvæk på os – mere end 400 år efter at Shakespeare skrev sine ord i blankvers.

Teatret Møllen præsenterer Romeo + Julie i forbindelse med Genforeningen 2020. Du kan læse mere om forestillingen og genforeningen her.

Teatret Møllens egenproduktion
Aldersgruppe: Fra 15 år Forventet varighed: Ca. 120 min. inkl. pause Genre : Romantisk tragedie