Presse

Steffen Lomholt Pedersen
PR og kommunikationsansvarlig
pr@teatretmoellen.dk
+45 25560946

Fotokreditering: Søren Hasselgaard Skaanning

Hvis I vil holde øje med Møllens aktiviteter, kan I endvidere tilmelde jer teatrets nyhedsbrev, hvor vi hver måned med ord, billeder og video fortæller om livet på Teatret Møllen.

Pressen skrev

"... Uanset hvor rummelig man opfatter sig selv, bliver man uden tvivl udfordret på sin medmenneskelighed. Der er nemlig sjældent kun én sandhed, og når virkeligheden bliver sat op foran os i levende live, bliver den det spejlbillede, som vi behøver for at kunne kende os selv. Og ja, det er vel præcis sådan, teater skal være."

"'Haabet’ er en visuel perle om slavehandlens mørke skygge"

"'Haabet' er den stærkeste forestilling længe set fra Teatret Møllens hånd. Godt nok er historien baseret på Mich Vraas roman om den danske slavehandel på De Vestindiske øer i sig selv en barsk omgang, men Møllen dramatiserer fortællingen, så den stritter af nerve."

"Smuk, smuk og enkel scenografi og gode skuespillere. Vil især gerne fremhæve debutanten Sheba Mikkelsen Hunter, der virkelig skinnede. Som så mange andre historier om den tid, er nogle karakterer lidt i unuancerede i forestillingen - men måske var verden bare mere sort/hvid dengang?"

"Teatret Møllen fra Haderslev præsterede det sublime og sendte publikum hjem til nogle dage med refleksion og eftertanke om danskernes slavehandel..."

"Som teater er det øjenåbnende og stimulerende: Vi ser scenen som dæk og underdæk lukket inde af skibets tovværk, i næste øjeblik tovværket som afspærring og fængsel på Øerne."

"Teatret Møllen har med HAABET skabt et stort tankepirrende værk, der ikke blot hører blandt deres bedste, men også bør regnes for et af de vigtigste."

"Autentisk og rørende"

"Ingen tvivl om, at et vigtigt tema i forestillingen er den rå og totalt umenneskelige måde, fortidens slaver blev behandlet på."

"Det er stærkt i syv kvarter at kunne fastholde en intens forbindelse mellem scene og publikum, men det lykkes uden et eneste udfald."

- Carl Skøtt

"Det første ord, jeg tænker på, når jeg overvejer denne forestilling, er tankevækkende. Det er lige, hvad denne forestilling er. Den sætter tanker i gang, blandt andet om hvordan mennesker er blevet behandlet igennem tiden."