Turnéperiode: 2.4. - 13.4.2018

Malala

En pige med en bog

INSTRUKTØR: NIKOLAJ MINEKA OG OLE SØRENSEN / DRAMATIKER: NICK WOOD / DRAMATURG: BRIAN WIND-HANSEN / MEDVIRKENDE: CONNIE TRONBJERG, HARTVIG HANSEN

Pris ved maks 60 publ.: 9.000,- ekskl. moms (12.000 ekskl. moms ved 2 forestillinger samme dag) Spilleareal: Efter aftale Opstillingstid: 1 time Nedtagningstid: 1 time Strøm: 220V Mørklægning: Påkrævet

Historien om den pakistanske blogger og børneaktivist Malala Yousafzai rystede verden i 2012. Via sin blog kæmpede Malala for pakistanske kvinder og pigers ret til at få en uddannelse. En kamp, der førte til, at Taleban den 9. oktober 2012 skød hende i hovedet, da hun var på vej hjem med skolebussen. Men attentatforsøget gav bagslag, og den dengang kun 15 år gammel Malala overlevede heldigvis. Hændelsen skabte stor røre overalt i verden, og kun to år efter attentatforsøget i oktober 2014 modtog Malala – som den yngste nogensinde – Nobels Fredspris.

MALALA er en monolog om en kvindelig forfatters kamp for at forstå pigen Malala og begivenhederne omkring attentatforsøget. Forestillingen er en opdagelsesrejse for den nysgerrige forfatter, som undervejs spørger ind til sine opdagelser. For hvad ved vi egentlig om Islam og religion i det hele taget? Hvilke fordomme har vi? Og hvordan kunne en lille pige pludselig udgøre en trussel mod et stort og stærkt fundamentalistisk netværk?

Forestillingen blev til sidste år i Teatret Møllens eksperimentarium, DET ÅBNE RUM, hvor vi med husets ensemble forsøgte at bringe et af tidens hotteste debatemner op på scenen. Nu bringer vi Malala tilbage på scenen i en ny og forfinet udgave. Monologen om Malala søger svar på, hvad og hvor meget der egentlig skal til for at ændre på verden? Og vi spørger, om pennen i dag er stærkere end sværdet?

Teatret Møllens egenproduktion
Aldersgruppe: Fra 14 år Varighed: ca. 45 min. uden pause

Pressen skrev

Nøgent, intenst og enkelt

Der er tale om en forestilling, der kan sætte sind i bevægelse - samtidig med, at den fortæller nutidshistorie.

- Carl Skøtt