At lære at dø

Kommunalt drama om klimakamp, papirarbejde og vold
Instruktion og tekst

Viktor Tjerneld

Medvirkende

Sebastian Aagaard-Williams

Rikke Westi

Du har hørt det før, men aldrig på den her måde. AT LÆRE AT DØ er et anmelderrost og skrækindjagende drama, der strikker kunst på et budskab, som ingen af os har lyst til at høre. Klimakrisen kradser, og planetens ressourcer svinder ind. Et velkendt faktum, der alligevel får nyt liv i forestillingen her, der er instrueret af den kontroversielle instruktør Viktor Tjerneld, der blandt andet også står bag succesen SPEJLMANDEN fra 2020.

Forestillingen handler om den klimadepressive lærer Elin, der næsten ikke holde angsten tilbage, når hun skal undervise i emnet. Klimaoptimisten Andreas er derimod topmotiveret for at starte i Miljøforvaltningen, hvor han skal tilse byggeriet af en ny stor industrihavn – de skal bare lige fælde byens sidste stykke skov. De to personer bliver viklet ind i en medrivende og uforudsigelig historie, der tager en magisk drejning undervejs, som ingen havde forudset.

Elin bliver spillet af Rikke Westi, der er skrækindjagende sjov i rollen som den klimabevidste folkeskolelærer, der nærmest får et sammenbrud undervejs i forestillingen, når hun konfronterer klassen med fakta og formaninger om klimaet. Så er der den altid lydige Andreas, der bliver spillet af Sebastian Aagaard-Williams. Andreas’ klimavenlige forslag bliver konsekvent skudt ned, hvilket også bliver for meget for den ellers altid medgørlige embedsmand.

Alder: Fra 15 år

Varighed: 1 time og 30 min. uden pause

Spillested: Teatret Møllen

Mungo Park  •  Instruktion og tekst: Viktor Tjerneld  •  Medvirkende: Sebastian Aagaard-Williams og Rikke Westi  •  Scenografi: Peter Schultz • Lyddesign: Emil Bøll  •  Lysdesign: Jari Matsi  •  Videodesigner: Christian Halberg

1

maj

At lære at dø

Onsdag 01.05.2024 Kl. 20.00

KØB BILLETTER

2

maj

At lære at dø

Torsdag 02.05.2024 Kl. 20.00

KØB BILLETTER