TEATRET MØLLEN

EGNSTEATER I HADERSLEV KOMMUNE OG SØNDERJYLLAND
Teatret

Siden 1974 har vi haft til huse i den gamle slotsvandmølle i Haderslev. Vi spiller årligt omkring 50 – 100 forestillinger for børn og voksne stationært på Teatret Møllen samt på turné over hele landet. Teatret Møllen rummer teatersal med foyer og café samt administration.

Dagligdagen i huset er præget af produktioner og de mange gæstespil, der hvert år lægger vejen forbi. Desuden er huset tit og ofte fyldt med børn. Teatret administrerer Haderslev Kommunes skoleteaterordning, der giver alle børn i kommunen mulighed for at komme i teatret én gang om året. Det er vist enestående – og det er vi stolte af.

Jubilæumsquiz
I anledningen af Teatret Møllens 50-års jubilæum har vi lavet lille en quiz om teatrets forestillinger og historie. Quizzen består af ti spørgsmål i alt, der alle har ét rigtigt svar. Der er hjælp at søge i teatrets sæsonprogram, hvis du går helt i stå.
 
Konkurrencen løber til og med oktober 2024. Herefter trækker vi lod om en håndfuld fribilletter til Teatret Møllens forestillinger blandt dem, der har fået flest rigtige svar.
 
Du kan prøve kræfter med quizzen via linket her.
Medlem af Dansk Teater

Teatret Møllen er medlem af Dansk Teater, og alle vores forestillinger er produceret under ordnede forhold i henhold til gældende overenskomster. Vi bakker op om brancheorganisationens mission om at sætte fokus på scenekunstens værdi og samfundsmæssige betydning for demokratiet, sammenhængskraften, dansk kulturarv, oplysning af borgerne og samtidskunsten.

Sammen med de øvrige medlemmer af Dansk Teater, der foruden Teatret Møllen blandt andet består af de 24 øvrige egnsteatre, diverse projektteatre, små storbyteatre, Den Jyske Opera og Det Kongelige Teater, arbejder vi for et rigt og alsidigt scenekunstliv. Vi håber, at vi qua vores arbejde på Møllen kan bidrage til, at medlemmerne i branchen sikres de bedst mulige vilkår at arbejde under, så flere mennesker i sidste ende kan få glæde af scenekunstens magiske verden.

Teatret Møllens sal
Salen


Teatersalen på Møllen er af black-box typen. I vores standardopstilling er der plads til 79 tilskuere på publikumsopbygning. Når scenografien tillader en stolerække på gulv, kan vi komme op på 93 tilskuere. Salen ligger på 1. sal, og alt skal bæres/hejses op. Vi har en kran til de tunge og uhåndterlige ting. Salen er sortmalet og helt mørkelagt, så i de fleste tilfælde er der ikke brug for inddækninger.

Vi har en bevægelige rig med en tophøjde på fire meter under den. Over trappehuset er der en repos, som normalt benyttes til teknik. Den er ikke central placeret, men der er overblik over hele spillefladen.
 
Garderobe og opholdsareal er på etagen under teatersalen. Der er ikke separate garderober til herre og damer. Der er bruser og toilet i forbindelse med garderoben. Der kan ikke parkeres ved teatret, men der er en stor gratis parkeringsplads to minutters gang fra Møllen.
 

Forestillinger

Du kan købe billetter til teatrets forestillinger og arrangementer her på hjemmesiden.

Teatrets værktøjer kan bruges i mange andre sammenhænge end blot på scenen, og det er netop, hvad vi gør på Teatret Møllen. Gennem de sidste 30 år har vi brugt vores faglighed i workshops og kurser. Med nysgerrighed og entusiasme udvikler vi kortere eller længere forløb i samarbejde med virksomheder, privatpersoner og foreninger.

Følg med i livet på møllen