Margrete I

Et gribende drama om en skelsættende kvinde i dansk historie
Forfatter

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Dramatiker
Instruktør
Medvirkende

Connie Tronbjerg

Emma Silja Sångren

Mette Gregersen

Om

MARGRETE I er Teatret Møllens dramatisering af Anne Lise Marstrand-Jørgensens anmelderroste roman, der er en fortælling om Margrete 1.’s begavede, magtfulde og politiske væsen. Det er en forestilling om Margretes vej til magten og en beretning om de strabadser og prøvelser, hun måtte gennemleve – både som barn, som mor og som dronning.

Forestillingen dykker ned i Margretes fascinerende historie og er instrueret af Rasmus Ask, der også har stået bag forestillinger som “Haabet” og “Det ensomme hjerte”. På scenen står den Reumert-vindende Emma Silja Sångren, Mette Gregersen og Teatret Møllens egen Connie Tronbjerg, der i fællesskab kaster nyt lys over en af danmarkshistoriens største skikkelser.

MARGRETE I er et historisk og psykologisk drama for alle interesserede i historie, politik eller stærke kvindelige karakterer.

Læs også

Møllens interview med forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen: En stor skikkelse i danmarkshistorien.

ISCENEs interview med dramatiker Brian Wind-Hansen og instruktør Rasmus Ask: Margrete 1 får krop i nye ord på Teatret Møllen.

Turnéperiode:
13. november – 17. december 2023

Alder: Fra 13 år
Varighed: 90 min. uden pause
Spillested: Teatret Møllen
Fotograf: Søren Hasselgaard Skaanning
Sceneareal: 8m x 7m x 4m til træk/ophæng (BxDxH)
Mørklægning: Påkrævet
Opstillingstid: 5 timer
Nedtagningstid: 2,5 timer
Strøm: 400 V (3 x 32A)

Pris: 29.500 kr. eks. moms (ved 300 tilskuere)
Optaget i Garantiordningen 23/24 og refusionsgodkendt

Teatret Møllen  •  Forfatter: Anne Lise Marstrand-Jørgensen  •  Forlag: Nordiska  •  Dramatiker: Brian Wind-Hansen • Instruktør: Rasmus Ask  •  Medvirkende: Connie Tronbjerg, Emma Silja Sångren og Mette Gregersen  •  Scenograf og kostumedesigner: Laura Rasmussen  •  Komponist og lyddesigner: Johannes Smed  •  Lysdesign: Søren Lydersen  •  Kostumier: Elsebeth Hede  •  Dramaturg: Gitte Villadsen

Anmeldelser

Pressen skrev

Jyllands-Posten
Jyllands-Posten
Trine Wøldiche
Læs mere
"Et perfekt eksempel på, hvor lidt der skal til for at skabe en forrygende teaterfortælling, hvis blot man bruger de få midler, man har, på den rigtige måde."
ISCENE
ISCENE
Rie Hammer
Læs mere
"En smuk, poetisk stærk og vedkommende forestilling."
Mortenbuckhoj.dk
Mortenbuckhoj.dk
Morten Buckhøj
Læs mere
"Fastholder os i et nænsomt greb, takket være en helt eminent visuel komposition og en betagende, ja næsten dragende, lydside."
CPHCulture
CPHCulture
Michael Søby
Læs mere
"Vi føler os både begavet underholdt og emotionelt beriget. Mere kan man vist ikke med ret og rimelighed forvente sig af en tur i teatret."
Kulturtid
Kulturtid
Christina Beierholm
Læs mere
"Møllens dramatisering af Anne Lise Marstrand-Jørgensens roman ’Margrete I’ er umådelig vellykket og anbefalelsesværdig."
Information
InformationAnne Middelboe Christensen
Læs mere
"'Margrete I’ er blevet en medrivende og følelsesstærk teaterforestilling hos Teatret Møllen. Med ligklæder, fødselsangst og accept af skæbnen."
Fyens Stiftstidende
Fyens StiftstidendeLars Ringholm
Læs mere
"En imponerende og meget flot teateroplevelse."
Havkatten Calle
Havkatten CalleCarl Skøtt
Læs mere
"Connie Tronbjerg, Emma Silja Sångren og Mette Gregersen formår at skabe dynamik i forestillingen, der får liv gennem dygtigt underspil og god fortælleteknik."
Tidligere
Næste