Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon

Reumert-vindende forestilling, der er en hyldest til kærligheden, kunsten og livet
Instruktør

Hans Rønne

Dramatiker

Bodil Alling

Medvirkende

Connie Tronbjerg

Peter Seligmann

Bodil Alling

TÆNK, HVIS MAN HAVDE EN REJSEGRAMMOFON er en anmelderrost og smuk lille forestilling, der handler om pigen Viola. Hun synger for højt og drømmer for meget og er alt for nysgerrig til de tavse nordboer. Men en dag kommer en fremmed til byen, og verden åbner sig for Viola.

Forestillingen vandt i 2019 en Reumert i kategorien Årets Særforestilling og er instrueret af Hans Rønne, der har skabt en nærmest eventyrlig verden, hvor kernen er selve fortællingen. TÆNK, HVIS MAN HAVDE EN REJSEGRAMMOFON er skabt med få virkemidler og et stort overskud, der får publikum til at spidse ører og danne billeder i dem selv – både store som små.

Først lyder det som en krage, der sidder og skratter i et træ.
Så lyder det som en stemme, der synger fra bunden af en blikdåse.
Så kragen, der skratter,
Så stemmen fra blikdåsen.
Hun har aldrig hørt mage.
Hun er nødt til at se.

Alder: Fra 8 år

Varighed: 45 min. uden pause

Spillested: Teatret Møllen

Teatret Møllen, Teater2tusind, Carte Blanche & Teatret Gruppe 38  •  Instruktør: Hans Rønne  •  Dramatiker: Bodil Alling  •  Komponist: Søren Søndberg  •  Medvirkende: Connie Tronbjerg, Peter Seligmann og Bodil Alling

Anmeldelser

Pressen skrev

Den 4. Væg
Den 4. Væg
Daniella Ottendal Skovgaard
Læs mere
"Det er meget svært for mig at sætte en finger på denne fine forestilling. Den er skrøbelig og smuk på samme tid, som silkepapir, der glider forsigtigt mellem fingrene, så det ikke går i stykker. Og vigtigst af alt er den inspirerende; til at se teater, til at ville lave kunst, til at formidle til børn og ikke mindst til at bruge sin fantasi. Rigtig flot forestilling!"
Morten Hede
Morten Hede
Jyllands-Posten
Læs mere
"Det er en nærmest arrogant demonstration af egne evner som teaterskabere og historiefortællere. Det havde været provokerende selvsikkert, hvis det ikke samtidig havde været så elskeligt og sympatisk udført."
Michael Søby
Michael Søby
CPHCulture
Læs mere
"Søren Søndbergs klædeligt diskrete musik understøtter indtrykket af en forestilling, der vil eftertænksomheden og TÆNK HVIS MAN HAVDE EN REJSEGRAMMOFON fremstår som et lille underfundigt mirakel, som ingen bør snyde sig selv for."
Lene Grønborg Poulsen
Lene Grønborg Poulsen
ISCENE
Læs mere
"Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon er teater, som med få virkemidler og stort overskud, får publikum til at spidse ører og danne indre billeder."
Sanne Halkjær Hebsgaard
Sanne Halkjær Hebsgaard
Ungt Teaterblod
Læs mere
"Forestillingen får virkelig en til at føle sig som et barn igen, og alle elementer i forestillingen fungerer bare helt vildt godt. Selve historien der bliver fortalt, er utroligt gribende og fantasifuld. Og det er virkelig en historie alle kan give sig hen til."
Trine Wøldiche
Trine Wøldiche
Kulturmor.dk
Læs mere
"Der er noget befriende enkelt over Hans Rønnes iscenesættelse. Fortællingen kommer i fokus og publikum – store som små – drages ind i en næsten eventyrlig verden."
Kirsten Dahl
Kirsten DahlTeateravisen.dk
Læs mere
"Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon pirrer på betagende og enkel vis publikums forestillingsevne og stiller med humor og vid skarpt på vigtigheden af mellemmenneskeligt samvær og det at udleve sine drømme."
Tidligere
Næste

21

Januar

Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon

Søndag 21.01.2024 Kl. 16.00

Ikke tilgængelig