Turnéperiode: 6.11. - 16.12.2017

Grænse­vogteren

Den autentiske, næsten ukendte, nærmest usandsynlige og helt utrolige Hollywood-lignende helteberetning om Oberst Svend Paludan-Müllers énmandskamp mod Gestapo

INSTRUKTØR: OLE SØRENSEN / DRAMATIKER: BRIAN WIND-HANSEN / MEDVIRKENDE: OLE SØRENSEN

Pris ved maks. 100 publ.: 9.000 ekskl. moms Spilleareal: 3m x 3m x 2,5m (BxDxH) Strøm: 32A CEE (3F-N-J) Mørklægning: Påkrævet

Den autentiske, næsten ukendte, nærmest usandsynlige og helt utrolige helteberetning om Oberst Svend Paludan-Müllers énmandskamp mod Gestapo.

Det er tidlig morgen den 26. maj 1944. Klokken nærmer sig halv seks, da det banker på grænsevogter og oberst Svend Paludan-Müllers dør. Udenfor venter Gestapo der er kommet efter obersten, og snart starter en intens og timelang skudveksling mellem Paludan-Müller og mere end fyrre Gestapo-soldater i den sønderjyske landsby Gråsten.

GRÆNSEVOGTEREN er et stykke unik Danmarkshistorie fra et af landets mørkeste perioder. Her skruer vi tiden tilbage og undersøger, hvad der egentlig skete på den dramatiske dag i Gråsten i 1944, og hvordan det kunne ende så galt for obersten og hans familie.

På scenen står Ole Sørensen, der mestrer monologens kunst, og det er gennem Sørensens gribende fortælling, en fortælling der både rummer poesi, humor og alvor, at historien bliver levende for øjnene af os. Det er en fortælling der minder os om, at historie er meget mere end bare årstal og navne, det er også vigtige beretninger om mennesker og følelser.

 

Teatret Møllens egenproduktion
Aldersgruppe: Fra 14 år Varighed: 60 min. uden pause

Pressen skrev

Ikke mange danske skuespillere kan slå Møllens Ole Sørensen når det kommer til disciplinen at levere en stærk monolog.

Det er som altid en stærk og gribende oplevelse når Ole Sørensen står alene på scenen.

- Carl Skøtt

Ole Sørensen foretager et imponerende antal rolleskift, når han gengiver reaktionerne hos de mennesker, der omgav Paludan-Müller den skæbnesvangre dag. Blandt andet hushjælpen og den præst, der får oberstens familie reddet ud af embedsboligen. Det greb er med til at gøre fortællingen bevægende, og rammerne larmer ikke: Stykket udspiller sig på en intimscene, hvor eneste udstyr er en bedaget radio tilsat Aksel Schiøtzs velmodulerede "I Danmark er jeg født".

Altsammen dramtiseres det mesterligt af Brian Wind-Hansen og skuespiller Ole Sørensen.En gammel radio med nogle lydglimt og en militærfrakke er blandt de få remedier.Til gengæld er publikum helt tæt på i det intime teater.

- Tyrstrup Herreds Tidende-Christiansfeld Avis, Henri Nissen

Jeg har været sammen med en helt. Han stod på Møllens teaterscene i Haderslev, og da han fik ram på Gestapo, rørte det os på tilskuerpladserne...Men forestillingen handler lige så meget om de indre kampe. Den udforsker heltebegrebet, og det er interessant, for hvad driver en til at være modig, og hvad er det rigtige at gøre?

- Jydske Vestkysten, Annelene Vestergaards klumme

En fantastisk historie fortalt af en fantastisk god skuespiller. Da vi så forestillingen kunne man bestemt hører en knappenål falde på gulvet. Vi var alle tryllebundet.

- Gitte Johansson, publikumsanmeldelse