En stille tragedie

Katastrofen på Haderslev Dam
Manuskript

Brian Wind-Hansen

Instruktion og lyddesign

Jesper Dupont

Medvirkende

Connie Tronbjerg

Kim Veisgaard

Anton Holten Lambert

Ida Mie Cordua Sørensen

Elinor Gaarde Engmann

Mads-Emil Frederiksen

Sidste år var Teatret Møllen klar med den første af teatrets lydforestillinger, hvor ”Grænsevogteren” havde premiere. Nu er vi klar til i denne sæson at udvide spillelisten med EN STILLE TRAGEDIE, der bliver Teatret Møllens næste lydforestilling.

Forestillingen går helt tæt på en af danmarkshistoriens største skibstragedier. Katastrofen ramte den 8. juli 1959, da den benzindrevne passagerbåd
Turisten forulykkede, efter at skibets motor sprang i luften. Om bord var der 93 passagerer, selvom båden kun var godkendt til 35. 57 mennesker, heraf mange børn, omkom på grund af forbrændinger eller drukning.

Ligesom ”Grænsevogteren” kan EN STILLE TRAGEDIE opleves derhjemme eller on-location ved og på Haderslev Dam, hvor den frygtelige begivenhed i 59’ udspillede sig. Med respekt for virkelighedens ofre og pårørende er historien og personerne i EN STILLE TRAGEDIE fiktive, men fortællingen bliver sat i en virkelig kontekst, der giver forestillingens lyttere et autentisk billede af katastrofens omfang og forløb. En begivenhed, der har sat sig som et traume hos sønderjyske slægter og generationer i årtierne efter.

Pris: 49 kr.

Varighed: Omkring 60 min.

Tilgængelig via appen Useeum (iOS & Android)

Scan QR-koden herunder med din telefon og klik på det efterfølgende link, der sender dig direkte til Teatret Møllens profil på Useeum, når først appen er downloadet og installeret.

Teatret Møllen, Sans-1 og Useeum  •  Manuskript: Brian Wind-Hansen  •  Instruktion og lyddesign: Jesper Dupont  •  Medvirkende: Connie Tronbjerg, Kim Veisgaard, Anton Holten Lambert, Ida Mie Cordua Sørensen, Elinor Gaarde Engmann, Mads-Emil Frederiksen, m.fl.  •  Musik og mastering: Poul Gejel

12

juni

En stille tragedie

12.06.2024 Kl. 14.00 (lancering)